Savon de Marseille

Savon de Marseille is de authentieke Franse zeep en wordt gemaakt in het Zuidoosten van Frankrijk in de buurt van de stad Marseille. Het is geen handelsnaam, Savon de Marseille is de naam voor een bepaald soort zeep die volgens een oud recept wordt gemaakt. In de 17eeeuw was het zelfs zo dat alleen de zeep die volgens deze methode gemaakt was zo genoemd mocht worden. Marseille zeep wordt nog steeds volgens het aloude recept gemaakt met 72% olie zoals dat jaren geleden ook al gebeurde door de plaatselijke zeepmeester.

Hoe wordt deze zeep dan gemaakt?

Zoals al eerder geschreven, savon de marseille zeep wordt al meerdere eeuwen gemaakt volgens een authentiek recept. In het begin van de vorige eeuw waren er meerdere fabriekjes in de buurt van Marseille die deze zeep produceerden en verkochten.  

Traditioneel wordt deze zeep gemaakt van water uit de Middellandse zee, olijf- of plantaardige olie en alkalische chemicalien. Nadat alle producten zijn gemengd wordt het gedurende enkele dagen verwarmd onder voortdurend roeren en daarna in een mal gegoten. Zodra de Marseille zeep droog genoeg is wordt het in de blokken gesneden zoals we ze kennen en bij ons te koop zijn in de webshop. Daarna wordt het verhard door de natuurlijke elementen, de zuid Franse zon en de mistralwind. Het hele proces duurt ongeveer een maand voordat het de echte harde Savon de marseille zeep is zoals wij die kennen.

Veel mensen met huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of die een allergie ontwikkeld hebben voor bepaalde geurstoffen hebben baat bij de authentieke Savon de Marseille 300gr blokken. Omdat de zeep namelijk gemaakt is van olijfolie bevat deze ook veel vitamine E en is daarom goed voor uw huid. En olijfolie zeep kenmerkt zich weer door zijn zachtheid en is daarom goed voor uw lichaam. Nog een feit, veel mensen gebruikten marseille zeep als wasmiddel voor hun kleren en nog steeds zijn er mensen die dit wasmiddel van de 300 gram blokken maken. 

Harde of vloeibare zeep

In onze webshop vindt je Savon de Marseille zeep in vaste en in vloeibare vorm, een perfect middel om je lichaam en haren te wassen. Van vroeger uit is Savon de Marseille een harde zeep maar sinds kort is deze ook te koop als vloeibare zeep. Vloeibare savon de marseille is heerlijk om mee te douchen. Onder het kopje vloeibare Savon de Marseille staat deze beroemde zeep als handzeep of als luxe douchegel. De handzeep is te koop in een flacon van 330 ml en met een handig pompje. Is de flacon leeg of heb je een eigen flacon met handpomp, we verkopen ook literflessen als navulling van deze heerlijke zeep.

De vormen van de verschillende blokken en onze verpakkingen

Onze zepen hebben verschillende vormen, de 300 gram blokken hebben de vorm van een kubus terwijl de 125 en 100 gram blokken rechthoekig zijn. Savon de Marseille in blik vind je ook op onze website en is een leuk cadeau om te geven maar nog mooier om te krijgen. Al deze blokken worden door ons in noppenfolie verpakt als we deze naar u toe zenden. 

Gratis extra Savon de Marseille zeep bij uw bestelling

Wil je onze zeep bestellen maar weet je niet welke marseille zeep het lekkerste is, maak dan gebruik van onze voordeelcode ’s in de 125 gram blokken. Zodra je wil afrekenen kun je in de winkelmand onder het kopje “WAARDEBONNEN” 5 zeepjes voor de prijs van 4 kopen (code = 5voor4) of 10 zeepjes voor de prijs van 8 (10voor8). Natuurlijk gelden deze code’s ook als jij je zeep al hebt gevonden en gewoon wat extra wil bestellen.