Aleppo zeep en shampoo

Aleppo zeep kopen bij De Zeep


Aleppo zeep kopen? Bij DeZeep.nl vindt je deze heerlijke natuurlijke zeep die ook wel Alep zeep, Alepiderm of in het Frans Savon d’Alep wordt genoemd. Deze unieke zeep is afkomstig uit de stad Aleppo, de belangrijkste stad in de regio Levant in Syrië. 


Naar verluidt behoorde Aleppo tot de eerste zeep producenten. ...

Aleppo zeep kopen bij De Zeep


Aleppo zeep kopen? Bij DeZeep.nl vindt je deze heerlijke natuurlijke zeep die ook wel Alep zeep, Alepiderm of in het Frans Savon d’Alep wordt genoemd. Deze unieke zeep is afkomstig uit de stad Aleppo, de belangrijkste stad in de regio Levant in Syrië. 


Naar verluidt behoorde Aleppo tot de eerste zeep producenten. Volgens mythes zou Cleopatra al vóór de eerste eeuw na Christus een liefhebber van Aleppo zeep zijn geweest. Wat de waarheid ook is, we weten dat Aleppo zeep al eeuwen bestaat en ook vandaag de dag nog geliefd is om zijn opmerkelijke voordelen!

Wat is Aleppo zeep?

Aleppo zeep is een handgemaakte zeep en net als alle andere zepen een blok zeep waarmee je je kan wassen. Het is een harde blok zeep gemaakt van olijfolie en loog. Maar deze handgemaakt zeep wordt gemaakt met nog een ingrediënt dat deze zeep extra speciaal maakt: laurierbesolie. Deze olie, afkomstig van laurierbomen, werkt als een zachte reiniger en wordt goed verdragen door zelfs de meest gevoelige huid. Alep zeep is een geheel plantaardige zeep, die je kan gebruiken voor de dagelijkse verzorging van je huid en haar. 

Hoe wordt Aleppo zeep gemaakt?

Net als Savon de Marseille wordt deze handgemaakte zeep op de traditionele wijze gemaakt met alleen maar natuurlijke producten en zonder chemische - en dierlijke toevoegingen. De zeepmakers koken olijfolie, loog en water in een groot vat gedurende drie dagen, waardoor een dikke zeepachtige substantie ontstaat; bekend als het verzepingsproces. Daarna voegen ze laurierbesolie toe. Voor het maken van deze handgemaakte zeep is ware vakmanschap vereist. 


Nadat de zeep is gemaakt en gedroogd wordt de handgemaakte zeep in blokken gesneden en wordt het logo van de zeepmaker in de Alep zeep gestempeld. Vervolgens wordt de blok zeep circa 9 maanden gedroogd en verandert de buitenkant van groen naar de mooie karakteristieke bruine kleur. De zeep schuimt weinig en is juist daarom extra zacht voor uw huid. 

Wat zijn de voordelen van Alep zeep?

Alepiderm is een natuurlijke zeep en shampoo die uitermate geschikt is om je mee te wassen als je last hebt van een huidaandoening als psoriasis, vette huid of acne. Het zuivert en herstelt de huid, bevorderd de doorbloeding, bevat olijfolie en laurierbesolie en vermindert daarom huidirritaties. 


De Alep zeep kan gebruikt worden om het gezicht, het lichaam en het haar te wassen, en kan daarnaast ook gebruikt worden als scheercrème. Bij DeZeep.nl vind je naast een blok zeep van Aleppo ook vloeibare Aleppo zeep. Aleppo zeep is zo zacht dat het zelfs voor baby's kan worden gebruikt, waardoor het een gezinsvriendelijke keuze is. Aleppo zeep kopen kan bij DeZeep.nl in diverse geuren. 

Aleppo zeep kopen

Aleppo zeep kopen kan snel, eenvoudig en voordelig Bij DeZeep.nl! Je vindt bij ons diverse soorten Alep zeep met diverse geuren die u bij ons online kunt kopen. Niet alleen vind je bij ons de 200 gram blokken, ook hebben we 100 gram Alep zeep in een aantal geuren. En natuurlijk niet te vergeten de vloeibare Aleppo shampoo waarmee u uw haar kunt wassen. Deze zepen gaan zeer lang mee en kunnen jaren worden bewaard; ze zijn dus waar voor uw geld!

Meer

Aleppo zeep en shampoo Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Vloeibare aleppo zeep...

  Aleppo zeep en shampoo

  Vloeibare aleppo zeep (250 ml) voor uw haar als shampoo of lichaam. Deze natuurlijke vloeibare aleppo zeep is puur, ongeparfumeerd en vrij van dierlijke en chemische toevoegingen. De zeep is dagelijks te gebruiken voor uw lichaam of om uw haar mee te wassen. De geliefde Aleppo shampoo is een 100% natuurlijk product en is bij ons online te koop in onze webshop.

  Alep zeep is gemaakt van olijf- en laurierbesolie

  Aleppo shampoo en zeep is een natuurlijke zeep die uitermate geschikt is om je mee te wassen als je last hebt van bv een huidaandoening. Het zuivert en hersteld de huid, bevat alleen olijfolie en laurierbesolie en vermindert daarom huidirritaties. Het staat er tevens om bekend dat deze zeep de huid zacht en veerkrachtig houd, gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en daarom een heel puur zuiver product dus.

  Aleppo zeep kopen

  Bij dezeep vindt u diverse soorten aleppo zeep met diverse geuren die u bij ons online kunt kopen. Niet alleen vindt u bij ons de 200 gram blokken, ook hebben we 100 gram aleppo zeep in een aantal geuren. En natuurlijke niet te vergeten de vloeibare aleppo shampoo waarmee u uw haar kunt wassen.

 • Aleppo zeep in blokken

  Deze natuurlijke zeep wordt ook wel de oudste zeep ter wereld genoemd. Deze blokken worden al meer dan 400 jaar gemaakt en vindt zijn oorsprong in de syrische stad aleppo. De bereidingswijze is dezelfde als die van de savon de marseille. Aleppo zeep is puur natuur, ongeparfumeerd en vrij van dierlijke en chemische toevoegingen. Deze zeep is te gebruiken voor het hele lichaam en de shampoo om uw haren mee te wassen. Ook gebruikt men deze zeep om zich mee te scheren omdat het niet irriteerd.