DeZeep.nl

Authentieke Franse zeep en beautyprodukten.

Bij DeZeep verkopen we diverse soorten zeep, de belangrijkste is wel de savon de marseille zeep waarmee het voor ons allemaal is begonnen. 

Over Savon de Marseille:

Savon de Marseille (of marseillezeep), de beroemde ambachtelijke zeep uit de provence (zuid Frankrijk), gemaakt door de Maitre de Savon (zeepmeester). In onze webshop vindt je 42 verschillende soorten geuren naast de originele savon de marseille. De zeep is een 100% natuurlijk produkt gemaakt uit plantaardige olien en moet minimaal uit 72% olie bestaan. Deze authentiek zeep uit de franse provence bevat geen kleurstoffen en wordt daarom vaak geadviseerd aan mensen met huidproblemen. En natuurlijk wordt je er lekker schoon van.
Savon de Marseille zeep is volledig biologisch afbreekbaar, is niet verpakt en de productie is milieuvriendelijk. Daarom kopen veel mensen deze zeep dan ook om te gebruiken als wasmiddel voor hune schone was. Op de blokken staat een stempel met haar gewicht in gram. Dit is een traditie die nog is overgebleven van jaren geleden.

Over Aleppo zeep en hoe het wordt gemaakt:

In onze webshop kun je ook aleppo zeep kopen, dit wordt ook wel de oudste zeep ter wereld genoemd en is een natuurlijke shampoo en zeep. Deze blokken zeep worden al meer dan 400 jaar gemaakt en vindt zijn herkomst in de syrische stad aleppo. Alep zeep wordt op dezelfde wijze gemaakt als savon de Marseille. In een grote ton worden de ingredienten gemengd en wordt het mengsel 3 dagen aan de kook gehouden. Aan het einde van het proces wordt de laurierbes-olie toegevoegd en wordt de aleppo zeep uitgestort op de vloer. Het uitharden duurt daarna nog 1 dag waarna de werknemers de blokken snijden tot de blokken zoals we die kennen. De blokken worden daarna gestapeld in een ondergrondse ruimte waar het 6 maanden tot een jaar blijft liggen om te drogen. Het vocht gehalte wordt verminderd en de zeep krijgt zijn authentieke donker gele kleur terwijl de binnenkant groen blijft. Aleppo zeep is puur natuur, ongeparfumeerd en vrij van dierlijke en chemische toevoegingen. Deze zeep is te gebruiken voor het hele lichaam of om je haren mee te wassen. Het is heel divers, men gebruikt het nl ook om te scheren omdat het niet irriterend is. 

Over Aluin: 

Heeft u wel eens van Aluin gehoord? Aluin is je eigen natuurlijke deodorant en is puur natuur. Maak het blokje of stick een beetje nat met water en wrijf het dan over je huid. Hierdoor wordt de PH-waarde van je huid veranderd en ga je minder snel ruiken. We hebben ook aluin in vloeibare vorm met een verstuiver. Voor kleine scheerwondjes stond er vroeger altijd een blokje Aluin op de wastafel en was het makkelijk als je het bij de hand had, het bindt zich namelijk aan de eiwitten van de beschadigde huid waardoor deze zich samen trekken en het bloeden stopt.
Een kleine greep uit ons assortiment welke bij ons te koop is, puur natuur staat bij ons voorop. 
09-06-2017 : nieuw in onze webwinkel zijn de liter flessen met handzeep in de geuren Lavendel, Fleur de Ceriser en Lait D"Anesse. Ook hebben we voor u de geur van de liefde ingekocht, Je T'aime. Een lekker zoete fruitige geur.
01-07-2017 : op onze zoektocht naar het beste en het mooiste hebben we weer een nieuwe geur in ons assortiment savon de marseille zepen voor hem, een 100 grams zeepje in de geur van sandelhout in een stoer blikje. Een lekkere natuurlijke zeep, gemaakt in Frankrijk en gerijpt met natuurlijke elementen uit de Provence, de mistral en de Zuid-Franse zon. Savon de marseille zeep is een heerlijk product voor uw persoonlijke verzorging.

Heeft u op- of aanmerkingen, vragen en/of suggesties laat het ons weten. We horen graag waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,
Het team van DeZeep.nl

info@dezeep.nl