Marseille zeep in Blik

Savon de Marseille ook wel Marseille zeep genoemd

Marseille zeep is de Franse zeep en wordt gemaakt in het Zuidoosten van Frankrijk in de buurt van de stad Marseille. Het is geen handelsnaam voor deze zeep, Savon de Marseille is de naam voor een bepaald soort zeep die volgens een oud recept wordt gemaakt. In de 17eeeuw was het zelfs zo dat allee...

Savon de Marseille ook wel Marseille zeep genoemd

Marseille zeep is de Franse zeep en wordt gemaakt in het Zuidoosten van Frankrijk in de buurt van de stad Marseille. Het is geen handelsnaam voor deze zeep, Savon de Marseille is de naam voor een bepaald soort zeep die volgens een oud recept wordt gemaakt. In de 17eeeuw was het zelfs zo dat alleen de zeep die volgens deze methode gemaakt was zo genoemd mocht worden. Marseille zeep wordt nog steeds volgens het aloude recept gemaakt met 72% olie zoals dat jaren geleden ook al gebeurde door de plaatselijke zeepmeester.

Hoe wordt deze zeep gemaakt?

Marseille zeep wordt al meerdere eeuwen gemaakt volgens een authentiek recept. In het begin van de vorige eeuw waren er meerdere fabriekjes die deze savon de marseille produceerden en verkochten. 

Traditioneel wordt deze zeep gemaakt van water uit de Middellandse zee, olijf- of plantaardige olie en alkalische chemicalien. Nadat alle producten zijn gemengd wordt het gedurende enkele dagen verwarmd onder voortdurend roeren en daarna in een mal gegoten. Zodra de Marseille zeep droog genoeg is wordt het in de blokken gesneden zoals we ze kennen en bij ons te koop zijn in de webshop. Daarna wordt het verhard door de natuurlijke elementen, de zuid Franse zon en de mistralwind. Het hele proces duurt ongeveer een maand voordat het de echte harde Savon de marseille zeep is zoals wij die kennen.

Meer

Marseille zeep in Blik Er zijn 2 producten

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items