Savon de Marseille - marseille zeep uit de Zuid Franse Provence

Wat voor soort zeep is Savon de Marseille

De originele en authentieke Savon de Marseille zeep vindt zijn herkomst in de Provence (Frankrijk) in de buurt van Marseille en is een traditioneel authentiek gemaakte zeep van plantaardige olien zoals palmolie, copraolie en olijfolie. Ongeveer 650 jaar terug werd er al in Frankrijk voor het eerst meldin...

Wat voor soort zeep is Savon de Marseille

De originele en authentieke Savon de Marseille zeep vindt zijn herkomst in de Provence (Frankrijk) in de buurt van Marseille en is een traditioneel authentiek gemaakte zeep van plantaardige olien zoals palmolie, copraolie en olijfolie. Ongeveer 650 jaar terug werd er al in Frankrijk voor het eerst melding gemaakt van een maitre de savon (zeep meester) die deze natuurlijke marseillezeep maakte. Savon de marseille met haar verschillende geuren is uitermate geschikt voor de persoonlijke verzorging. In vroegere tijden werd deze zeep niet alleen gebruikt om te wassen maar ook als wasmiddel voor de kleding, hiervoor kun je het beste de 300 gram blokken gebruiken. In onze webshop kunt u zeep blokken uit de provence in meerdere geuren online kopen maar ook de vloeibare zeep voor uw handen en om te douchen is te koop in onze webwinkel.

Hoe wordt deze Marseille zeep dan eigenlijk gemaakt?

Traditioneel wordt deze marseille zeep gemaakt van water uit de Middellandse zee, olijf- of plantaardige olie en alkalische chemicalien. Nadat alle producten zij gemengd wordt het gedurende enkele dagen verwarmd onder voortdurend roeren en daarna in een mal gegoten. Zodra de zeep droog genoeg is wordt het in de blokken gesneden zoals we ze kennen en bij ons te koop zijn in de webshop. Daarna wordt de Savon de Marseille zeep verhard door de natuurlijke elementen, de zuid Franse zon en de mistral wind. Het hele proces duurt ongeveer een maand voordat het de echte harde marseille zeep is. Bij DeZeep.nl kunt u verschillende soorten online kopen en we proberen voortdurend onze website te vernieuwen door nieuwe geuren in de webwinkel op te nemen voor uw persoonlijke verzorging. Wilt u graag meer weten over savon de marseille, als u op de volgende link klikt vindt u meer informatie: https://en.wikipedia.org/wiki/Marseille_soap (engelstalig). 

De vormen van de verschillende blokken en onze verpakkingen

Onze zepen hebben verschillende vormen, de 300 gram blokken hebben de vorm van een kubus terwijl de 125 en 100 gram blokken rechthoekig zijn. Savon de Marseille in blik vind je ook op onze website en is een leuk cadeau om te geven maar nog mooier om te krijgen. Al deze blokken worden door ons in noppenfolie verpakt als we deze naar u toe zenden. 

Gratis extra Savon de Marseille zeep bij uw bestelling

Wil je onze zeep bestellen maar weet je niet welke marseille zeep het lekkerste is, maak dan gebruik van onze voordeelcode ’s in de 125 gram blokken. Zodra je wil afrekenen kun je in de winkelmand onder het kopje “WAARDEBONNEN” 5 zeepjes voor de prijs van 4 kopen (code = 5voor4) of 10 zeepjes voor de prijs van 8 (10voor8). Natuurlijk gelden deze code’s ook als jij je zeep al hebt gevonden en gewoon wat extra wil bestellen

Meer

Savon de Marseille - marseille zeep uit de Zuid Franse Provence Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • 125 gram blokken Savon...

  Savon de Marseille zeep is de Authentieke Franse zeep

  Deze zeep is in meerdere geuren, kleuren en gewichten bij ons verkrijgbaar.  Deze authentieke Marseille zeep is gemaakt van natuurlijke producten en bestaat uit minstens 72% olie en weegt 125 gram. U kunt bij ons verschillende soorten geuren en kleuren savon de marseille kopen.

 • Authentieke Savon de...

  De authentieke Franse Savon de Marseille zeep in 300 gram blokken, ambachtelijk geproduceerd en de natuurlijke zeep die geschikt is voor de normale en droge huid. Zeep gemaakt van natuurlijke producten en gehard door de Zuid Franse mistral.

 • 100 gram Savon de...

  100 gram Savon de Marseille zeep in Cellofaan verpakking 

 • Zeepstang of Zeepbol

  De zeepstang met bijbehorende zeepbol (porte savon) is de klassieke retro zeep van vroeger. Mooi en stylvol en ideaal om te gebruiken in de keuken, badkamer of bijkeuken. Zelf monteren is makkelijk met de bijbehorende pluggen en schroeven.

 • Vloeibare Savon de...

  De beroemde savon de marseille zeep als handzeep en met handig pompje. Online te koop bij dezeep in onze webwinkel. U vindt hier verschillende geuren van deze heerlijke natuurlijke zeep uit de Zuid Franse Provence. Savon de marseille is een heerlijke zeep voor de persoonlijke verzorging. 

 • Douchegel en Shampoo...

  Deze douche gel en shampoo is vloeibaar en is gemaakt op basis van de beroemde authentieke savon de marseille zeep. Dit is een heerlijk geurende zeep en shampoo met de geuren en kleuren uit de provence, een genot om te gebruiken onder de douche. Deze douchegel is gemaakt van Arganolie en hydrateert uw huid. Een mooie manier om uw dag mee te beginnen.

 • Marseille zeep in Blik
  Savon de marseillezeep in leuk geschenkblikje