Savon de Marseille - Natuurlijke zeep uit de Provence

De originele en authentieke Savon de Marseille zeep vindt zijn herkomst in de Provence (Frankrijk) in de buurt van Marseille en is een traditioneel authentiek gemaakte zeep van plantaardige olien zoals palmolie, copraolie  en olijfolie. Ongeveer 650 jaar terug werd er al in Frankrijk voor het eerst melding gemaakt door een maitre de savon (zeep ...

De originele en authentieke Savon de Marseille zeep vindt zijn herkomst in de Provence (Frankrijk) in de buurt van Marseille en is een traditioneel authentiek gemaakte zeep van plantaardige olien zoals palmolie, copraolie  en olijfolie. Ongeveer 650 jaar terug werd er al in Frankrijk voor het eerst melding gemaakt door een maitre de savon (zeep meester) over deze natuurlijke marseillezeep. Savon de marseille met haar verschillende geuren is uitermate geschikt voor de persoonlijke verzorging. In vroegere tijden werd deze zeep niet alleen gebruikt om te wassen maar ook als wasmiddel voor de kleding, hiervoor kunt u het beste de 300 gram blokken gebruiken. In onze webshop kunt u zeep blokken uit de provence in meerdere geuren online kopen maar ook de vloeibare zeep kunt u hier vinden.

Hoe wordt Savon de Marseille dan eigenlijk gemaakt? Traditioneel wordt de marseille zeep gemaakt van water uit de Middellandse zee, olijfolie en alkalische chemicalien. Dit mengsel wordt gedurende enkele dagen verwarmd onder voortdurend roeren en hierna in een mal gegoten. Zodra de zeep droog genoeg is wordt deze in blokken gesneden. Daarna wordt de Savon de Marseille zeep verhard door natuurlijke elementen, de zuid Franse zon en de mistral wind. Het hele proces duurt ongeveer een maand voor het de echte harde marseille zeep is. Bij DeZeep kunt u verschillende soorten online kopen en proberen wij voortdurend onze website te vernieuwen door nieuwe geuren in de webwinkel op te nemen voor uw persoonlijkeverzorging. Mocht u iets missen dan horen wij dat graag. Wilt u graag meer weten over savon de marseille, als u op de volgende link klikt vindt u meer informatie over Savon de Marseille https://en.wikipedia.org/wiki/Marseille_soap (engelstalig). 

Meer

Savon de Marseille - Natuurlijke zeep uit de Provence Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Authentieke Savon de...

  De authentieke Franse savon de marseille zeep in 300 gram blokken, ambachtelijk geproduceerd en de natuurlijke zeep die geschikt is voor de normale en droge huid. 

 • 125 gram blokken Savon...

  Savon de Marseille is de zeep uit de zuid Franse Provence, bij ons vindt u verschillende geuren en kleuren. Deze authentieke Marseille zeep is een 100% natuurlijk product, bestaat uit minstens 72% olie en weegt 125 gram.

 • Zeepstang of Zeepbol

  De zeepstang met bijbehorende zeepbol (porte savon) is de klassieke retro zeep van vroeger. Mooi en stylvol en ideaal om te gebruiken in de keuken, badkamer of bijkeuken. Zelf monteren is makkelijk met de bijbehorende pluggen en schroeven.

 • 100 gram Savon de...

  100 gram Savon de Marseille zeep in Cellofaan verpakking 

 • Douchegel en Shampoo...

  Deze douche gel en shampoo is vloeibaar en is gemaakt op basis van de beroemde authentieke savon de marseille zeep. Dit is een heerlijk geurende zeep en shampoo met de geuren en kleuren uit de provence, een genot om te gebruiken onder de douche. Deze douchegel is gemaakt van Arganolie en hydrateert uw huid. Een mooie manier om uw dag mee te beginnen.

 • Handzeep Savon de...

  De beroemde savon de marseille zeep als handzeep en met handig pompje. Online te koop bij dezeep in onze webwinkel. U vindt hier verschillende geuren van deze heerlijke natuurlijke zeep uit de Zuid Franse Provence. Savon de marseille is een heerlijke zeep voor de persoonlijke verzorging. 

 • Marseille zeep in Blik
  Savon de marseillezeep in leuk geschenkblikje
 • Ezelinnenmelk zeep

  Cleopatra baadde in deze ezelinnenmelk zeep. Zelfs op haar reizen nam ze een kudde ezelinnen mee om haar te voorzien van melk voor haar dagelijkse melkbad met ezelinnenmelkzeep. In de tijd van de Romeinen gebruikten de dames de melk als huidverzorging en ook keizerin Sissi vertrouwde op ezelinnenmelkzeep om haar schoonheid te bewaren. Onze zeep is verrijkt met verse, biologische ezelinnenmelk en biologische sheaboter, één geur en één kleur.